خواص درمانی بیشمار انجیر بر هیچکس پوشیده نیست. در احادیث و روایات هم از فواید این میوه قرآنی بسیار گفته شدهاست. انجیر با توجه به ذائقه و شرایط جسمی به شکلهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. راحتترین روش استفاده از آن خوردن چند عدد انجیر خشک یا تر به عنوان میانوعده است. البته میتوانید از دمنوش انجیر خشک نیز استفاده کنید.
تهیه دمنوش انجیر خشک یک روش پرکاربرد دیگر برای مصرف انجیر خشک است. علاوهبر میوه انجیر خشک، برگ آن هم گزینه خوبی برای تهیه یک دمنوش گیاهی پرخاصیت است. اینبار آمدهایم تا شما را با خواص دمنوشهای معجزهگر انجیر خشک آشنا کنیم.
طبیعت انجیر خشک
انجیر میوهایست که هم تر و هم خشک آن طبیعت گرم و تر دارد. بنابراین برای افراد سردمزاج بسیار مناسب است. اما کسانی که طبع سرد و تر دارند بهتر است از انجیر خشک استفاده کنند تا بر رطوبت آنها افزوده نشود.
افراد دارای مزاج سرد و خشک هم میتوانند انجیر خشک و تازه بخورند. به علاوه، این افراد میتوانند انجیر خشک را به صورت خیس خورده برای ایجاد رطوبت مصرف کنند. اگرچه خوردن انجیر برای همه افراد مناسب است، اما افراد دارای طبع گرم باید تعادل را حفظ کنند.
بهترین نوع انجیر خشک
انجیر خشک بر اساس اندازه دانه و رنگ پوست میوه درجهبندی میشود. هرچه اندازه دانه بزرگتر و رنگ پوست سفیدتر باشد، قیمت آن هم بالاتر است. دهانباز بودن انجیر هم عامل دیگری در بالا رفتن قیمت آن است. در ادامه، چند مورد از بهترین انواع انجیر و ویژگیهای آنها آورده شدهاست.
انجیر سه فصل یا سه وقته
- تحمل گرما و سرما را دارد.
- میوه نیمه گرمسیری شناخته میشود.
- درازای آن ۳ تا ۵ سانتیمتر است.
- رنگ پوست آن سبز، بنفش یا سیاه و گوشت آن قرمز رنگ است.
- معمولا دو بار در سال و در برخی موارد هم سه بار در سال بار میدهد.
انجیر استهبان
- در مناطق گرمسیر معتدل رشد میکند.
- معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن میکند و تا ۲۰ سالگی میوه میدهد.
- این انجیر بعد از رسیدن از سبز به زرد کمرنگ در میآید.
- اندازه آن متوسط و مزه آن شیرین است.
- برای خشک کردن بسیار مناسب و متداول است به همین دلیل با نام انجیر سفید نیز شناخته میشود.
انجیر سیاه
- درخت انجیر سیاه به سرما مقاوم و میوه آن زودرس است.
- انجیر سیاه آبدار و مزه آن ترش و شیرین است.
- پوست آن نازک و برای تازه خوردن مناسب است نه خشک کردن.
انجیر زرد
- شیرین، پوستنازک و پرگوشت است.
- بسیار مناسب برای خشک کردن
- ترک خوردن جزو ویژگیهای مطلوب آن است.
انجیر گلابی
- در سه فصل بهار، تابستان و پاییز بار میدهد.
- شکل این انجیرها شبیه گلابی و پوستشان صاف است.
- رنگ آنها سبز و قرمز تیره است.
- آبدار و شیرینی آن متعادل است.
انجیر قهوهای ترکیه
- منشا آن کشور ترکیه است.
- دوبار در سال بار میدهد؛ یک بار در اواخر بهار و اوایل تابستان یک بار در اوایل پاییز که دومی بزرگتر است.
- یکی از شیرینترین انجیرهاست.
- هم به صورت خشک و هم به صورت تر قابل مصرف است.
- برای بهرهبرداری بهتر و جلوگیری از ترش شدن، قبل از رسیدن کامل روی درخت برداشت میشود.
دمنوش انجیر خشک
طیف وسیع مواد مغذی موجود در انجیر باعث شده که دمنوش انجیر خشک خواص بسیاری داشته باشد. دمنوش انجیر خشک در درمان التهاب مجاری دستگاه تنفسی، کلیه، ذاتالریه، سرخک و آبله موثر است.
دمنوش برگ انجیر
علاوهبر دمنوش انجیر خشک، دمنوش برگ انجیر هم یکی از نوشیدنیهای موثر در درمان بیماریهاست. طبق پژوهشهای انجامشده، چای برگ انجیر عامل موثری در کاهش قند خون افراد دیابتی است.
کلام آخر
از آنجا که انجیر خشک ماندگاری بهتر و بیشتری نسبت به انجیر تازه دارد، همیشه و به راحتی در دسترس است. از این رو، تهیه دمنوش انجیر خشک در هر زمانی ممکن است. این دمنوش پرخاصیت برای کسانی که نمیتوانند انجیر خشک را خالی بخورند، گزینه مناسبی است.